Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup

Markedsplass for frakt langs kysten

Keelspot Svein Arild Vatsø

SKIPPER: Svein Arild Vatsø er skipper og gründer av selskapet Keelspot AS. Deres digitale løsning vil effektivisere transport med kystflåten. (Foto: fra LinkedIn-profil)


Keelspot er en digital markedsplass for kystflåten. Den digitale løsningen gjør det mulig for lasteeiere å handle direkte med skipsoperatører og omvendt. Det gir en større synlighet til markedet, samtidig som det gir begge parter mulighet til å tilpasse sine operasjoner til tilbud og etterspørsel i det daglige markedet.

I dag er utnyttelsesgraden for kystflåtene som betjener Europa et sted mellom 60-70 prosent. Gammeldagse havnerutiner gjør at skip ikke seiler med optimale hastigheter og at de sløser med drivstoff. En av de sentrale årsakene til at bransjen sliter med ineffektivitet, er at det er mange aktører involvert i transportkjeden.

Gründer av Keelspot er Svein Arild Vatsø. Han har sett, brukt og erfart kystflåtens systemer som kaptein i denne type kysttrafikk.

Keelspot sin løsning vil redusere utslippene og klimaavtrykket fra denne sektoren ved at løsningen i seg selv vil redusere systemisk avfall og sløsing betydelig. Det vil igjen gi lavere fraktpriser for industrien og økt lønnsomhet for skipsoperatørene fordi bedre utnyttelse av fartøyene sin kapasitet gir økt verdiskaping i hele økosystemet.

Støttet av Validé:
• Inkubatorselskap
• Deltaker på ITSA Growth 2022/2023
• Investering fra Validé Invest II