Linkedin-03arrow forwardGroup 68 Copy 13Group 68 Copy 13ListPage 1Facebook-04fbPage 1Group 125Group 3Group 3Page 1Group 68 Copy 12Group 126Loupe CopyPage 1Group 68 Copy 6Group 68 Copy 6twitterListGroup 2Arkivvalide_symbol_whiteGroup

Autonom inspeksjon av vannfylte tunneler

Sassas AS Investering Validé AS

SIGNERING: Jone Sæbbø og Jarle Bjermeland fra Sassas AS signerer investering med Anne Cathrin Østebø, daglig leder i Validé og Johannes Løyning, investeringsdirektør i Validé. (Foto: Hilde Garlid)


SASSAS er forkortningen for Scandinavian Autonomous Survey Solutions AS. Selskapet driver med autonom inspeksjon av vannfylte tunneler.

Når rør skal inspiseres for feil og skader i kraftverk i dag, må kraftselskapene stanse produksjonen. De bruker en ROV som må løftes ned i rørene med heisekraner, og den drar en kabel etter seg inn i tunnelen. Stanser dette opp, må det personell til, inne i rørene, for å ordne.

Alt dette er tidkrevende og kostbart for kraftselskapene som må stanse produksjonen over tid, og gjerne tømme rørene for vann.

Sassas sin løsning er å drive inspeksjon av vannrør med en AUV som er spesialtilpasset for tunnelinspeksjon mens det er vann i rørene. AUVen er 2 meter lang og veier 35 kilo, og kan enkelt bæres av to personer. Den er utstyrt med sensorikk for tunnelinspeksjon, og den er manøvrerbar.

Gründer er Jarle Bjermeland, som har bakgrunn fra luftfart. Han har med seg Fredrik Fjellså og Jone Sæbbø i teamet.

Støttet av Validé:
• Inkubatorselskap
• Forretningsutvikler: Jon Trygve Kjerstad
• Deltaker på ITSA Growth 2021/2022
• Investering av Validé AS